Hlavní obsah

Policie hledá svědky smrtelné nehody po tuningové party

Právo, rap, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřovatelé, kteří se snaží objasnit tragickou nehodu, na níž se podílela speciálně upravená tuningová auta, stále zjišťují, jak se havárie vlastně stala. Podle dosud zveřejněných informací se v sobotu vracely dva Nissany GT-R z tuningové party v Panenském Týnci směrem do Prahy.

Článek

Nissany jely za sebou a k tragédii došlo, když předjížděly kolonu aut. První, červený nissan, řídil zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec (ODS), druhý bílý ruský podnikatel z Prahy Igor Bobrov.

Bobrova jako pravděpodobného viníka nehody policie zadržela v pondělí. V úterý byl vyslýchán, obviněn a posléze propuštěn. V renaultu, který se čelní srážce vyhýbal, až vyletěl ze silnice, zemřel mladý muž.

Tady už to každý z řidičů vidí jinak. Rus tvrdí, že se držel za nissanem zastupitele Tomáše Vavřince a pouze špatně předjížděl. Jinak se ale protijedoucí renault prý musel vyhýbat již Vavřincovu vozu. Pro MfD ve čtvrtek uvedl, že vůbec neví, kde a kdy se nehoda stala. Na Vavřincovu adresu podle deníku řekl: „On to přesně věděl, co způsobil. A všechno hodil na mě.“

Vavřinec: O nehodě jsem nevěděl

Vavřinec pro změnu říká, že to tak nebylo. „O dopravní nehodě jsem nevěděl a ani nevím, jak proběhla. Vím ale, že v době kdy mě míjel protijedoucí vůz, jsem byl zařazen v pravém pruhu,“ napsal Právu.

Policie nechce tyto jejich dohady a spekulace komentovat. „Jaké dávají informace médiím, to je jejich osobní věc,“ uvedla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková s tím, že policie neměla nejmenší důvod Vavřince zadržovat. „Není ani podezřelý, nebyl důvod ho omezovat. Je veden jako svědek,“ doplnila Nováková.

Vyšetřovatel si už vyžádal znalecké posudky z oboru dopravy, které by měly osvětlit průběh celé nehody. „Kromě toho bychom potřebovali další svědecké výpovědi, ale od svědků, kteří skutečně byli na místě a nehodu viděli a mohou popsat, co se na místě dělo,“ žádala veřejnost o pomoc policejní mluvčí.

Vyšetřovatelé pracují s výpověďmi dalších svědků a dosavadní poznatky nechtějí zveřejňovat. Nechtěli proto ani uvést, zda například jely nissany přiměřenou a povolenou rychlostí, nebo ji překročily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám