Hlavní obsah

Policii se přihlásil jeden z mladíků, kteří řádili v nočním metru

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie ve čtvrtek vyslechla jednoho z hledaných mladíků, kteří měli v pražském metru napadat cestující. Sám se přihlásil po zprávě v médiích. Útok na cestující v MHD ale popírá. Policie zatím nikoho neobvinila, na případu dále pracuje.

Jeden z agresivních mladíků z pražského metra se přihlásil policiiVideo: Novinky

 
Článek

Muž byl v metru zachycen, jak hází vytržený odpadkový koš. „Devatenáctiletý mladík se sám přihlásil poté, co shlédl zveřejněné záběry v médiích. Policisté ho předvolali k výslechu, ke kterému ve čtvrtek přišel. Útok popírá,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Jedná se o mladého muže, kterého kamery zachytily, jak hází vytržený odpadkový koš. On, ani jeho právní zástupkyně, se kterou na policii přišel, nechtěli po výslechu sdělovat žádné informace. Mladík jen uvedl, že se žádného útoku nedopustil a na policii byl podat vysvětlení.

Kriminalisté v této souvislosti pátrají po dalších členech agresivní skupiny. „Zatím nebyl v tomto případu nikdo obviněn,“ doplnila Kropáčová.

Skupina útočníků řádila v pražském metru na přelomu dubna a května letošního roku. V sobotu 30. dubna kolem poledne napadli ve stanici Střížkov v soupravě metra jedoucí z konečné Ládví 17letého mladíka. [celá zpráva]

Další incident se odehrál o den později ve stanici Rajská zahrada. Jeden ze skupiny mladíků vytrhnul koš ze zdi a hodil jím po muži, kterého předtím skupina napadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám