Hlavní obsah

Manželé ve felicii nedostali přednost, při nehodě zemřeli

Právo, Novinky, ČTK, paš, pno
Aktualizováno

Tragické následky má ranní nehoda u Běšin na Klatovsku. Srážka dvou vozidel si vyžádala dva zraněné, dva lidé zemřeli. Nezbytný byl zásah letecké záchranné služby. Hromadná nehoda ráno komplikovala situaci na dálnici D8.

Článek

„Došlo ke střetu vozidel peugeot a Škoda Felicia. Jedna žena zemřela,“ informovala krátce po nehodě mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Nehoda se stala po půl osmé ráno. Komunikace byla uzavřena, na místě zasahovali hasiči a policisté.

„V nemocnici zemřel další účastník nehody,“ uvedla odpoledne Ladmanová. Podle jejích informací nedal řidič Peugeotu 306 při odbočování vlevo k čerpací stanici přednost vozu Škoda Felicie.

Ve felicii, která přijížděla v protisměru po hlavní, cestovali tři lidé. 73letá žena z Klatovska zemřela na místě, její 77letý manžel a 30letý vnuk utrpěli zranění v oblasti hrudníku a končetin. Starší z obou mužů zemřel později v nemocnici. V péči lékařů skončil i zraněný řidič peugeotu.

Při hromadné nehodě na D8 se zranili tři lidé

Hromadná nehoda asi pěti aut dopoledne u Prahy zastavila provoz na dvou jízdních pruzích prvního kilometru dálnice D8 ve směru na Prahu. Nehoda se stala u sjezdu z dálnice na Zdiby, tři lidé při ní byli lehce zraněni. Provoz je veden pouze odstavným pruhem, na místě se vytvořila asi osmikilometrová kolona.

Podle dostupných informací byla příčinou nehody srážka s divokým prasetem. "Nehoda se stala kolem 8:30 asi 50 metrů za sjezdem na Zdiby. Postupně se tam srazilo pět vozidel, tři z nich čekají na odtah," řekla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Dopravu u místa nehody odklánějí na Zdiby dvě hlídky dálniční policie, zatím není jasné, jak dlouho bude trvat odstranění následků. "Tři lidé utrpěli při nehodě lehká zranění, byli převezeni k ošetření do pražských nemocnic," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám