Hlavní obsah

O případu týrání tří dětí má rozhodnout mělnický soud

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Soud v Mělníku začal ve středu odpoledne řešit případ týrání tří dětí v rodině z Neratovic. Rodiče Ivana a Ivan N. měli přitom deset dětí, všechny jim postupně úřady odebíraly. Poslední tři ale žily ve společné domácnosti a podle obžaloby je rodiče v roce 2010 týraly. Proto i ony skončily v ústavech.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Rodiče bili děti pěstmi, kopali do nich. Dopustili se zločinu týrání svěřené osoby,“ četla státní zástupkyně obžalobu. Navíc podle obžaloby byly všechny děti velmi zanedbané a zaostalé, což potvrdila učitelka sedmileté dívky.

„V první třídě neuměla barvy, neuměla počítat do pěti a neznala pojem pohádka,“ uvedla učitelka. Dětem bylo v době údajného týrání tři, pět a sedm let. Jednu z dívek rodiče zavírali do koupelny, kde byla sama potmě. Soudkyně ukázala obžalovanému i fotografie zbitých dětí.

„Proč mají na obličeji rány a modřiny,“ ptala se soudkyně Jana Nováková. Matka dětí odmítla vypovídat. Otec, jemuž byl velký problém vůbec porozumět, protože velmi drmolil a špatně artikuloval, takže soudkyně měla podezření, že je opilý, což popřel, stále tvrdil, že děti se bouchly hračkou.

„Od toho mají modřiny přes celý obličej?“ ptala se soudkyně. „Tak asi upadly,“ mínil Ivan N.

Jednání pak soudkyně po výslechu svědků, kteří se shodovali, že z bytu rodiny byl často slyšet křik a velmi vulgární nadávky, odročila na polovinu června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám