Hlavní obsah

Lupiče viděli lidé ještě před tím, než si nasadil paruku

Novinky, Petr Nový
Praha

V úterý 3. května dopoledne přepadl neznámý muž banku na Tylově náměstí v Praze 2. Jak ukázalo vyšetřování, použil k maskování paruku. Netušil však, že před jejím nasazením prošel pod kamerami v obchodním centru.

Článek

Policie ihned po přepadení vyhlásila po muži pátrání. Poznatky lidí pomohly policistům zmapovat činnost muže před samotným útokem. „Nezamaskovaný přišel na toaletu obchodního centra v Praze 5, kde si nandal paruku a odešel přímo do banky.

„Kriminalisté nyní díky veřejnosti disponují záznamem z kamerového systému, kde je zachycen muž při příchodu na toaletu ve chvíli, kdy na hlavě ještě nemá paruku,“ řekla ve středu mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Jakékoliv informace k hledanému muži mohou lidé stále hlásit na lince 158.

Muž pracovnici na přepážce vyhrožoval výbušninou, s hotovostí pak odešel. Policie pátrá po neznámém muži ve věku kolem 40 let, vysokém přibližně 175 -180 cm. V obličeji byl oholen.

Na hlavě měl paruku s dlouhými vlasy a tmavě šedou kšiltovku. Hovořil česky. Oblečen byl do šedého svetru s pruhy od ramen až ke kraji rukávů. S sebou nesl šedou látkovou tašku s černým pruhem.

Reklama

Výběr článků

Načítám