Hlavní obsah

Gang měl poslat do Švédska 10 kilo heroinu, u soudu hází vinu jeden na druhého

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kosovský Albánec, Čech a Polák. Povedená trojice se sešla v úterý u brněnského Krajského soudu, který začal projednávat jejich podíl na zásilce 10 kilogramů heroinu do Švédska. Tamní úřady už před dvěma lety chytily mladého českého kurýra, který drogu v osobním autě převážel. Mladíka ve Švédsku odsoudili na 10 let do žaláře, nyní má soud rozhodnout o jeho údajných komplicích.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Údajný šéf gangu Ibrahim Hagidauti (vlevo) a František Ondráček u brněnského Krajského soudu

Článek

Podle obžaloby byl mozkem akce Kosovský Albánec Ibrahim Hagidauti, který už roky žije v Česku. „Po domluvě s ním získal František Ondráček kurýra a ještě s dalším mužem polské národnosti vyrazili do Kosova. Kurýra pak 3. července 2009 chytili celníci na mostě mezi Dánskem a Švédskem, když při kontrole auta našli drogu schovanou v nárazníku a pod čalouněním,“ řekla v obžalobě státní zástupkyně, která ještě Hagidautiho viní z podílu na obchodu s drogami z Kosova do Itálie.

„Jsem tu v Čechách už nějaký ten rok, mám ženu, děti, dům a nemám zapotřebí dělat takové věci, z kterých mě viní obžaloba. Není to pravdivé, všechno si to na mě vymysleli spoluobvinění. Mají z něčeho strach, a proto to hází na mě. V Kosovu jsem sice v té době byl, ale na výletě se synem za mou rodinou,“ prohlásil u soudu Hagidauti.

Druzí dva obvinění ale u soudu tvrdili, že právě on je za celou akcí, přičemž oni vlastně ani o ničem pořádně nevěděli. Verdikt nad skupinkou by mohl padnout do měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám