Hlavní obsah

Za nehodu po tuningové párty obviněn ruský podnikatel z Prahy

– Kladno • Aktualizováno
Právo, rap, hyp

V policejní cele skončil už v pondělí odpoledne jednatřicetiletý cizinec, podle některých informací ruský podnikatel z Prahy, který se svým speciálně upraveným autem Nissan GT-R nejspíš zavinil tragickou nehodu u Slaného. V úterý v podvečer ho kladenští vyšetřovatelé obvinili z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Článek

Hrozí mu za to trest odnětí svobody až na šest let. Neposkytnutí pomoci se cizinci policistům zatím nepodařilo dokázat.

Z popisu nehody také vyplývá, že zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec (ODS)v druhém tuningovém autě, který zatím vypovídá jako svědek, unikl havárii jen těsně.

Ve svém vyjádření zaslaném Právu e-mailem píše: „Pokud se týká mě, předjížděl jsem několik vozů, ale když mě míjelo protijedoucí vozidlo, uhnul jsem do mezery v pravém pruhu. Mohu říci, že nevím o tom, že bych způsobil dopravní nehodu. Když mě míjelo protijedoucí vozidlo, nemuselo se mi vyhýbat ani nezměnilo jakkoliv směr."

"O nehodě, která se stala, jsem nic netušil. Asi po hodině, co jsem přijel do Prahy, mi zavolal kolega ze závodů, že se stala dopravní nehoda a dal mi telefon na dopravní policii, který dostal u nehody,“ napsal v úterý Právu Vavřinec s tím, že se okamžitě spojil s policií.

Prozatím nebylo z vyšetřování patrné, zda bílý nissan, řízený cizincem, který zůstal v protisměru a renault vytlačil ze silnice, ještě chtěl předjíždět Vavřince v červeném autě, nebo se chtěl zařadit za něj.

Každopádně jeho nebezpečná jízda stála život pětadvacetiletého mladíka z renaultu, který zemřel na následky zranění krátce po nehodě v nemocnici. Jednadvacetiletá dívka, která jela s mladým řidičem v renaultu, zůstává v péči lékařů Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích.

„Mladá žena je stále ve vážném stavu,“ řekla odpoledne Právu mluvčí střešovické nemocnice Jitka Zinke bez dalších podrobností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám