Hlavní obsah

Při srážce tramvaje s trolejbusem v Brně zahynul člověk

Právo, pko, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Při srážce tramvaje a trolejbusu v Brně v pondělí večer zahynul jeden člověk. Dalších 13 cestujících se těžce zranilo, oznámil mluvčí jihomoravské zdravotnické záchranné služby Radek Turín. Příčina neštěstí je v šetření policie.

Foto: Jan Trojan, Právo

Tramvaj při srážce vykolejila.

Článek

Záchranáři na místě tragédie ošetřili celkem 14 osob. „Jedna osoba na místě podlehla následkům svých poranění, tři osoby jsou zraněné těžce, šest osob středně těžce, čtyři osoby utrpěly lehká poranění. Do brněnských nemocnic jsme po ošetření na místě transportovali celkem 11 osob,“ konstatoval Turín.

Foto: Jan Trojan, Právo

Při kolizi zahynul jeden člověk.

Jak Právu sdělil přímo na místě nehody mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek, nelze zatím říci, který z řidičů nehodu zavinil. Trolejbus vjel do křižovatky po Provazníkově odspodu a tramvaj, která jela po Lesnické, narazila do zadní části. Trolejbus byl odhozen asi osm metrů.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se pracuje jak s variantou, že se na některém vozidle vyskytla technická závada, tak i se selháním lidského faktoru. Škoda by podle něj neměla přesáhnout půl miliónu korun.

Usmrcený muž středních let i většina zraněných cestovali v trolejbusu. Jeho řidič byl odvezen do krizového centra Fakultní nemocnice Brno.

Foto: Jan Trojan, Právo

Při kolizi zahynul jeden člověk.

Podle mluvčí jihomoravské zdravotnické záchranné služby Barbory Zuchové mají zranění ponejvíce zlomeniny a zhmožděniny, u těžce poraněných nelze vyloučit i postižení vnitřních orgánů. Podle zdravotníků i dopraváků je to jedno z největších neštěstí za uplynulé roky.

„Kdyby k neštěstí došlo o čtyři hodiny dříve, s vysokou pravděpodobností by na chodníku, kam byl odhozen trolejbus, byla spousta lidí,“ říká Malášek.

Jeho kolega od jihomoravských hasičů Jaroslav Haid líčil, jak hasiči nejdříve vyprošťovali zraněné hydraulikou.

Foto: Jan Trojan, Právo

Tramvaj se srazila s trolejbusem linky 37.

Tramvaj jela na lince číslo 9 a trolejbus na lince 37. Nehoda se stala na frenkventovaném místě a policisté odklonili dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám