Hlavní obsah

Kvůli smrti řidiče policie prověřuje všechny majitele Nissanů GT-R, i politika ODS

Novinky, Petr Nový
Aktualizováno

Policie stále pátrá po řidičích dvou vozidel Nissan GT-R bílé a červené barvy, kteří zavinili v sobotu večer tragickou dopravní nehodu na rychlostní silnici u Slaného. Řidiči od nehody ujeli. Policie prověřuje všechny řidiče této značky, mezi kterými je i politik ODS a zastupitel z Prahy 7 Tomáš Vavřinec.

Článek

Vavřinec tvrdí, že sobotní nehodu, po níž zemřel šestadvacetiletý řidič protijedoucího vozu, nezpůsobil. Řekl to v pondělí poté, co podal policii vysvětlení jako svědek. „Byl jsem na tom místě, teď v tuto chvíli odjíždím z policie z Kladna, jsem přesvědčen, že jsem tu dopravní nehodu nezpůsobil. V současné době figuruju v této nehodě jako svědek a uvidí se, co dál,“ řekl Vavřinec Rádiu Impuls.

Vavřinec vlastní vůz červené barvy a podle výsledkové listiny se v sobotu zúčastnil v Panenském Týnci na Lounsku tunningového srazu. Spolu s dalšími dvěma majiteli těchto luxusních sportovních vozidel absolvoval soutěžní jízdy, ve kterých dosáhl nejlepšího času. V soutěži měl číslo 56. Podle serveru Aktuálně.cz je Vavřinec v kauze veden jako svědek.

Jako jediný vlastník tohoto typu vozu byl v soutěži uveden pod svým jménem, další dva řidiči uvedli pro administrativní účely závodu jen přezdívky nebo křestní jména. Vavřinec je bývalý automobilový závodník, dvakrát vyhrál podle informací z internetových stránek jeho firmy mistrovství Evropy.

„Po řidičích vozidel stále pátráme,“ potvrdila Novinkám v pondělí odpoledne mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Co dělá ve svém volném čase, mě nezajímá.
spolupracovník Tomáše Vavřince

Vavřincův spolupracovník sdělil v pondělí Právu, že neví, co Vavřinec v sobotu a neděli dělal. „Co dělá ve svém volném čase, mě nezajímá,“ řekl. Vavřinec se na firemních stránkách prezentuje s červeným vozem Nissan GT-R.

Sportovní vozy Nissan GT-R se na českých silnicích nevyskytují příliš často. Podle Novákové jich je v Česku maximálně několik desítek a pro policisty by neměl být problém najít jejich majitele.

Tragické následky nehody

Při sobotní nehodě byli těžce zraněni dva lidé, jeden z nich později zemřel v nemocnici. "Řidiči se vzájemně riskantně předjížděli a ohrozili protijedoucí vozidlo značky Renault Twingo, v němž cestovali muž a žena," popsala v sobotu nehodu mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Řidič malého vozu se snažil vyhnout čelnímu střetu a vyjel ze silnice, kde auto ve stráni skončilo na střeše. Záchranáři převezli zraněné do nemocnic, 26letý řidič zraněním podlehl, jeho 22letá spolujezdkyně je v kritickém stavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám