Hlavní obsah

Muž se zlobil na ochranku, tak oznamoval bomby ve Frýdku-Místku

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Bombou hrozil hypermarketu ve Frýdku-Místku třicetiletý bezdomovec. Krátce po posledním planém poplachu, ve čtvrtek 19. května, policisté muže zatkli. Ten je nyní ve vazbě a za šíření poplašné zprávy mu hrozí rok a pět let vězení.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Po neznámém muži pátrali policisté z Frýdku-Místku od 11. dubna. Tehdy krátce před 16. hodinou nahlásil neznámý mužský hlas, že v obchodním domě v Místku je bomba a zavěsil. Policisté evakuovali zaměstnance a zákazníky. Anonym se ten den ozval ještě dvakrát, společnost vyčíslila škodu na více než půl miliónu korun.

Se stejnými výhrůžkami se volající ozval opět koncem dubna a v polovině května. Naposledy do telefonní budky vydal minulý čtvrtek odpoledne.

„Vytočil linku 158 a nahlásil umístění bomby. Operační důstojník si byl téměř jistý, že hlas muže odpovídá nejméně jednomu předchozímu případu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že na místo vyrazil maximální počet policistů v uniformě i civilu, členové speciální pořádkové jednotky, psovod a městští strážníci.

„Někteří policisté evakuovali desítky zaměstnanců a téměř 600 zákazníků. Jiní intenzivně pátrali po volajícím,“ dodala. Kriminalisté podle Štětínské měli určité indicie o anonymu, které je nakonec k pachateli dovedly.

„Jedná se o osobu bez trvalého pobytu. V současné době je v podmínečném odsouzení pro stejnou trestnou činnost. Jako motiv uvedl nazlobenost na ochrannou službu obchodního domu, kam převážně volal,“ řekla na adresu muže, který telefonáty prý „zabíjel“ také nudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám