Hlavní obsah

Na plameny v podkroví upozornil pes

– Bohušov
Právo, Pavel Karban

Pravděpodobně jen díky psovi žijí obyvatelé rodinného domu z Bohušova-Karlova na Bruntálsku. Právě pes totiž ve čtvrtek večer upozornil štěkotem majitele domu na to, že v podkroví hoří.

Článek

„Když se šla žena podívat, co se děje, část podkroví již hořela. Žena ihned vytočila tísňovou linku hasičů,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že hasiči se o požáru dozvěděli krátce před 21. hodinou.

„Oheň se šířil podkrovím dvoupodlažního rodinného domu o půdorysu 24 x 11 metrů, zasažena plameny byla i střešní konstrukce,“ popsal.

Na hašení se podílelo zhruba 30 hasičů ze sedmi jednotek. „Zásah komplikoval hustý dým a silný žár. Po téměř dvou hodinách vyčerpávající práce hasiči dostali oheň pod kontrolu. Další dvě hodiny jim zabralo rozebírání části střešní konstrukce,“ vysvětlil Kůdela a dodal, že na kontrolu požářiště zůstali na místě až do dnešního rána dobrovolní hasiči z Bohušova.

I když se podařilo zachránit část podkroví a střechy a celé přízemí domu, škoda, kterou plameny napáchaly, se vyhoupla na zhruba 1,5 miliónu korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám