Hlavní obsah

Bodla známého do srdce, dostala 12 let vězení

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Na 12 let do vězení poslal za vraždu ve čtvrtek ústecký krajský soud 23letou Veroniku Muraňskou, která bodla nožem do srdce svého známého. Čin se odehrál letos v lednu po hádce o údajně ukradené peníze na jednom z mosteckých sídlišť. Muži nepomohl ani rychle přivolaný lékař, zakrátko vykrvácel. Rozsudek zatím není pravomocný, všechny strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Veronika Muraňská před ústeckým soudem vraždu popřela.

Článek

Spor vznikl letos 12. ledna večer, kdy Muraňská spolu s několika známými navštívila kamarádku v jejím bytě. Po odchodu zjistila, že jí údajně chybí 1000 korun, tak se vrátila zpět do bytu, protože z krádeže podezírala kamarádčina přítele. Peníze u něj nenašla, rozřezala mu i kapsy u bundy.

Oba se začali hádat a pak šli ven, aby nebudili děti. Žena si s sebou na obranu vzala kleště a nůž, protože muž prý byl násilník. Přiznala, že venku do muže strčila, ten ji pak prý začal mlátit. „Neuvědomuji si, že bych ho bodla,“ hájila se u soudu. Rozsudek vyslechla se slzami v očích.

Situaci popsala detailně před a po činu, to, že si nepamatuje na rozhodující okamžiky, soud považuje za účelové.
soudce

Podle soudu muže bodla kuchyňským nožem s délkou čepele přibližně 12 cm do levé strany hrudníku, čímž mu způsobila ránu pronikající do levé komory srdce se silným krvácením do hrudníku. Zranění nebylo slučitelné se životem, lékař se muže snažil oživit neúspěšně.

„Situaci popsala detailně před a po činu, to, že si nepamatuje na rozhodující okamžiky, soud považuje za účelové,“ řekl předseda senátu Ivan Elischer.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Veronika Muraňská u soudu

Muraňská, která byla v době činu na mateřské dovolené, byla už podmínečně odsouzena za krádeže. Brala také pervitin, jeho stopy měla v těle i po činu. Podle soudu to ale nijak nemohlo ovlivnit její úsudek. Podle znaleckého posudku je v její osobnostní výbavě silně zakomponována agrese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám