Hlavní obsah

V Uherském Brodu hoří sklad pneumatik, šest zraněných

Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod
Aktualizováno

S velkým požárem skladu pneumatik bojují hasiči v Uherském Brodu. Hoří část výrobní haly i pneumatiky venku. Podle hasičů bylo zraněno šest zaměstnanců firmy.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Hoří na sto metrech čtverečních, plameny zasáhly výrobní halu na recyklaci pneumatik i venkovní prostor. Zasahuje tu deset hasičských jednotek, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu,“ řekl Novinkám mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Hasičům se podařilo zabránit rozšíření ohně na další části skladu. Při požáru se zranilo šest zaměstnanců firmy, které sanitka převezla do nemocnice. Nadýchali se nebezpečných zplodin.

Na stejném místě hořelo již v roce 2007.

Oproti požáru z léta 2007, kdy plameny zasáhly deset tisíc tun pneumatik, nyní podle zástupců brodské společnosti RPG Recycling hořela pouze jedna tuna starého odpadového materiálu.

„Hasiči už mají plameny pod kontrolou. Příčinou mohla být podle předběžného zjištění závada na našem drtícím zařízení,“ řekl v půl třetí odpoledne Právu výkonný ředitel společnosti Petr Sadovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám