Hlavní obsah

Anonyma, který nahlásil bombu na ministerstvu školství, dopadla policie

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Policie musela ve čtvrtek evakuovat několik stovek zaměstnanců ministerstva školství v Praze. Důvodem bylo anonymní oznámení o uložení bomby. Na místě nebyl žádný výbušný systém nalezen, policistům se ale podařilo dopadnout podezřelého volajícího.

BEZ KOMENTÁŘE: Anonym hrozil výbuchem bomby na ministerstvuVideo: Novinky

 
Článek

"Ve 12 hodin oznámili policii pracovníci ministerstva školství, že u nich přijali anonymní telefonát o uložení výbušniny. Podezřelého muže policie za necelé dvě hodiny dopadla," řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policisté uzavřeli Karmelitskou ulici v Praze 1 pro automobilovou dopravu i pro pěší. Ze dvou budov ministerstva evakuovali přibližně 300 osob a začali s důkladnou prohlídkou.

Mezitím začali kriminalisté případ vyšetřovat a po necelých dvou hodinách vypátrali a zadrželi muže pro podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. Zatím ale neuvedli, o koho jde.

"Kontrola prostor byla ukončena krátce před čtrnáctou hodinou s negativním výsledkem," doplnila Kropáčová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

před ministerstvem školství hlídkovali policisté.

V Karmelitské ulici byl uzavřen provoz pro vozidla, tramvaje místem projížděly. Pro chodce bylo uzavřeno okolí asi sto metrů od budov. Právu informaci o evakuaci potvrdil tajemník ministra Václav Koukolíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám