Hlavní obsah

Pobodal bratrance a nechal jej zemřít ve studni, soud mu potvrdil 20 let

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha

Výjimečný dvacetiletý trest potvrdil ve středu v odvolacím řízení pražský Vrchní soud za vraždu muži, který v roce 2002 na Pelhřimovsku pobodal svého bratrance nožem a hodil ho do studny, kde zemřel. Rozhodnutí je pravomocné.

Článek

Muž v listopadu 2002 v Pacově svého bratrance několikrát bodl nožem a pak jej hodil do studny. Tam prý napadený ještě marně volal o pomoc a později svým zraněním podlehl. Rozhodnutí je pravomocné, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Policisté našli tělo až loni v červnu. K nalezení pomohla výpověď očité svědkyně - bývalé manželky vraha. Žena policistům po letech detailně popsala celý incident. Muž se podle ní dostal s tehdy šestatřicetiletým bratrancem do sporu kvůli tomu, že s ní měl údajně poměr.

Obžalovaný obvinění odmítal s tím, že si vše vymyslela jeho bývalá manželka. "Žádnou vraždu jsem nespáchal," tvrdil v minulosti před soudem. Již dříve uvedl, že 11. listopadu 2002 přijel z Pelhřimova domů do Pacova. V domě prý tehdy seděla jeho žena a opilý bratranec, mezi nimi pak údajně vypukl konflikt.

Jeho bratranec byl podle něho zraněn, žena však prý zakázala zavolat záchrannou službu, jen chtěla zraněného muže vynést před dům. Zhruba za dvě hodiny po konfliktu už podle něho jeho bratranec na zahradě nebyl. Domníval se prý, že mu pomohl domů někdo z kamarádů, a víc o tom nepřemýšlel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám