Hlavní obsah

Muž dostal 15 let za vraždu přítelovy babičky, chtěl ji rozpustit v louhu

Právo, Novinky, ČTK, her, pno
Plzeň
Aktualizováno

Plzeňský soud poslal ve středu na patnáct let do vězení 22letého Petra Boháčka z Ostravy. Ten podle verdiktu zavraždil babičku svého přítele. Devětasedmdesátiletou ženu podle obžaloby loni v listopadu v Klatovech usmrtil čtyřmi bodnými ranami a tělo se pokusil rozpustit ve vaně v louhu.

Článek

Ženino tělo se našlo druhý den po vraždě. Lékaři nedokázali určit přesnou dobu její smrti. Podle výpovědi Boháčka se muži pokusili tělo zlikvidovat ve vaně louhem.

Boháček se nejdřív k vraždě přiznal, u soudu ale změnil výpověď a za vraha označil ženina vnuka. Řekl, že vinu vzal původně na sebe, protože chránil svého partnera. Kdysi prý uvažovali o registrovaném partnerství.

Protože ho ale už za partnera nepovažuje, nemá prý důvod ho dál chránit a označil ho za vraha. Přiznal jen, že se sám s ženou pohádal a že s ní třásl. Když zakopla o kabel od počítače a spadla na zem, přiskočil k ní prý její vnuk, sprostě jí nadával a bodal ji.

U výslechu na policii předtím řekl, že ženu zabil sám. Přes den prý s přítelem popíjeli víno z krabice. Když večer přišla do jejich pokoje partnerova babička a začala nadávat, ve vzteku jí bodl. Jeho partner mezitím seděl u počítače a nijak mu nebránil.

Tělo pak odnesli do koupelny, vyčistili parkety od krve a šli koupit dvě lahve vodky, kterou celou noc popíjeli. Ráno prý na přítelovu radu koupil v drogerii louh, tělo ve vaně posypal a zalili ho vařící vodou. Objevil ho večer syn zavražděné ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám