Hlavní obsah

Za ubodání manželky dostal muž 13,5 roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský vrchní soud v úterý potvrdil Janu Pánkovi trest 13,5 roku vězení za to, že vloni po předchozí hádce ubodal manželku. Na ženu podle obžaloby zaútočil nožem v jednom z rakovnických supermarketů, kde pracovala. Zbraň pravděpodobně vzal při hádce z regálu v kuchyňských potřebách. Rozsudek je pravomocný, možné je dovolání k Nejvyššímu soudu.

Článek

Tragická událost se stala loni 16. září. Sedmapadesátiletý muž před soudem řekl, že šel odpoledne manželku navštívit, aby se domluvili na péči o syna nebo společné návštěvě správy sociálního zabezpečení. Pár byl údajně před rozvodem a manželé spolu nebydleli. Při rozhovoru se prý pohádali. Muž manželku podle obžaloby bodl nožem do tváře, ramene a pod klíční kost. Žena těžkým zraněním na místě podlehla.

O osudném dni před soudem vypovídaly dvě spolupracovnice mrtvé ženy. Svědkyně potvrdily, že byl vztah mezi manželským párem komplikovaný. Tvrdily, že žena často chodila do práce s modřinami na těle. Prý se jim svěřovala, že ji muž bil.

Podle obžalovaného však rozkol manželství nastal kvůli tomu, že jeho žena pila hodně alkoholu. Svědkyně to vyvrátily a podle soudu se rovněž nevyskytly žádné důkazy, které by údajnému alkoholismu nasvědčovaly.

Muž před soudem uvedl, že vraždu neplánoval. Tvrdil, že měl "zatmění mysli" a samotný čin si nepamatuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám