Hlavní obsah

Seniorku přepadli v bytě násilníci, po ráně dveřmi upadla do bezvědomí

Novinky, Petr Nový
Praha

Případ nepochopitelné brutality vyšetřují v těchto dnech pražští kriminalisté. Obětí dosud neznámých pachatelů se stala jednadevadesátiletá paní, která po úderu dveří upadla do bezvědomí. Po útočnících policisté pátrají.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Případ se stal v neděli 15. května před jednadvacátou hodinou. V tu dobu se u dveří bytu v Praze 6, který stará paní obývá, objevila skupinka neznámých osob. Po zazvonění žena pouze pootevřela dveře, což pachatelům stačilo k tomu, aby vnikli dovnitř.

„Jeden z nich udeřil do dveří takovou silou, že jimi byla seniorka doslova odhozena do místnosti. Následně narazila temenem hlavy do zárubně dveří a způsobila si tržnou ránu na hlavě. Hned poté upadla do bezvědomí,“ popsala mluvčí pražská policie Eva Miklíková.

Pachatelé poté byt prohledali. „Odnesli si ale odsud „pouze“ kabelku s doklady v hodnotě asi jednoho tisíce korun. Poté z místa utekli. Napadená žena skončila v nemocnici,“ doplnila Miklíková.

Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří jej vyšetřují jako podezření z trestných činů loupež a porušování domovní svobody. V této souvislosti pátrají po skupince neznámých mladíků ve věku mezi 13 – 18 lety.

Vědí ale o nich pouze to, že na sobě v době činu měli převážně džínové oblečení a hovořili pravděpodobně s romským přízvukem. Přivítali by tak jakákoliv svědectví k tomuto případu. Nevylučují přitom, že pachatelé si seniorku předem vytipovali s cílem ji přepadnout a okrást. Je také možné, že nebyla jejich jedinou obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám