Hlavní obsah

Sledování hokejového finále v Havířově se zvrhlo v pronásledování lupičů

Právo, Aleš Honus
Havířov

Sledovat napínavé finále hokejového mistrovství, nebo udělat dobrý skutek a pomoci při dopadení lupičů? Pro skupinku mužů, kteří se sešli v neděli v restauraci v Havířově, to bylo rozhodnutí jediného okamžiku. Když byli přepadenou ženou požádáni o pomoc, ani chvíli neváhali. Jejich zásluhou skončili v policejní cele dva nebezpeční lupiči.

Článek

O případu informoval v úterý mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus. Obětí lupičů se podle něj stala v neděli večer v Havířově sedmdesátiletá žena. Ve chvíli, kdy stála na autobusové zastávce, k ní zezadu přistoupil neznámý muž posilněný alkoholem a strčil do ní, až upadla na zem.

„Násilník veden touhou zmocnit se její kabelky se začal o kabelku přetahovat, což se mu podařilo. Z místa utekl. Žena si povšimla, že pachatel měl ještě společníka, který se však do akce nezapojoval, ale ani jí nepomohl a z místa se pomalu také vzdaloval,“ popsal průběh loupeže mluvčí.

Důchodkyně pak vběhla do místní restaurace a požádala o pomoc skupinku mužů, kteří právě sledovali hokejové utkání mezi Švédskem a Finskem. „Muži se bez váhání zvedli a dali se do pronásledování jednoho z pachatelů,“ uvedl mluvčí s tím, že přivolaní policisté pak zadrželi muže, který hlavnímu pachateli při přepadení kryl záda.

„Pak už to byla jen otázka času, aby byl i samotný pachatel zadržen. Oba putovali do policejní cely,“ dodal Kus. Žena při přepadení naštěstí nebyla zraněna. „Násilníkovi za zločin loupeže hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let a jeho společníkovi za přečin nepřekažení trestného činu trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám