Hlavní obsah

"Pipka 23" vytáhla z mužů přes seznamku statisíce, dostala podmínku

Právo, Miroslav Homola
Brno

Verdikt tři roky vězení s odkladem na pět let potvrdil v úterý Krajský soud v Brně podvodnici s láskou a city Anetě Florové z Adamova na Blanensku. Soud s předsedou odvolacího senátu Vlastimírem Čechem potvrdil předchozí rozsudek, podle kterého žena obrala o statisíce korun důvěřivé muže, s nimiž se seznámila přes internet.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Aneta Florová u soudu

Článek

Trest platí a Florová dál zůstane ve vazbě. Městský soud ji totiž vyšetřuje za další podvody a také loupež, kterých se měla dopustit na jiných podvedených mužích.

Nyní pětadvacetiletá žena byla odsouzena za tři okradené muže, které obrala podle soudců o necelých 700 000 korun. S nimi, stejně s jako většinou dalších svých obětí se seznámila na internetovém portálu stesti.cz, kde se v rubrice seznámení prezentovala jako „Pipka 23.“

Sbalila nejdřív muže, pak jejich peníze

Pro vylákání peněz si našla různé záminky. Jako prodavačka novin v lukrativním stánku na hlavním nádraží v Brně například svým milencům či důvěrníkům vykládala báchorky o tom, že si tento stánek chce koupit. A uspěla.

Podobně úspěšná byla v jiném případě, kdy dalšímu muži tvrdila, že se jí naskytla výhodná koupě bytu, pro budoucí hnízdečko společné lásky. Většinou šlo o krátkodobé známosti, kdy muže využila jako trubce a poté, co je okradla, s nimi rozvázala urychleně veškeré kontakty a snažila se zmizet.

K výmluvám patřilo dokonce i to, že je na kapačkách a v podstatě umírá. Vydávala se dokonce i za policistku. S muži se seznamovala a své oběti obírala dokonce i v době, kdy ji policie po celostátním pátrání dopadla a začala vyšetřovat.

Celkem si přišla na půldruhého miliónu

I když byla odsouzena pouze podmínkou, z vazby se zatím nedostala. Čelí totiž nové obžalobě z dalších osmi podvodů se škodou nejméně 850 000. Muže, kteří kvůli ní obvykle ztratili hlavu, tak obrala odhadem o více než půldruhého miliónu.

Podle policistů však mohou existovat i další okradení, kteří se však kvůli studu nepřihlásili.

Reklama

Výběr článků

Načítám