Hlavní obsah

Policista dostal za výslech 20 tisíc, způsobil tím škodu za 111 miliónů

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policejní inspekce navrhla trestně stíhat jednoho policistu a tři civilisty. V rámci akce Baltazar by se měl policista Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy zodpovídat z převzetí úplatku ve výši více než 20 tisíc korun za neoprávněný výslech. Podezřelí podle policie způsobili škodu v hodnotě 111 miliónů korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Policista podle informací inspekce vyslýchal v červenci 2009 člověka ve věcech, které nijak nesouvisely s jím prověřovaným případem.

„Tímto výslechem byla porušena podmínka právní pomoci z Lichtenštejnska a zmařeno jiné trestní řízení, v rámci kterého vzniká České republice škoda 111 miliónů. Jako odměnu policista od svých spolupachatelů převzal částku převyšující 20 tisíc korun,“ řekla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Inspekce již předala státnímu zastupitelství návrh na zahájení trestního stíhání všech čtyř osob, což státní zástupce akceptoval.

Policista se tak bude zodpovídat ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a přijetí úplatku, dva civilisté z návodu k trestnému činu a podplácení a jeden ze zneužití pravomoci veřejného činitele ve formě organizátorství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám