Hlavní obsah

Při sporu o uložené dřevo létala polena vzduchem a tekla krev

– Hodonín
Právo, Milan Vojtek

Kuriózní incident, jako vystřižený z povídek spisovatele ze Slovácka Zdeňka Galušky, se odehrál na Horňácku. V sobotu dopoledne zaměstnal i policisty.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Incident začal, když jeden místní občan naskládal pořezané a nasekané dřevo na sousedův zatravněný pozemek.

"Majitel tohoto pozemku jej pak za to slovně napadl. Velmi nevybíravě mu nadával a chytil jej oběma rukama za krk a škrtil ho. Poté jej odhodil na pořezané dřevo ležící na zatravněném poli,” popsal úvod incidentu mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Výměnou tělesných kontaktů charakteru zápasu ve volném stylu ale konflikt neskončil. Majitel pozemku pod dřevem začal konat. Jako bájný Discobolos metal polena pryč ze své trávy. Že jimi decimoval vzcházející zeleninu souseda a způsobil mu tak škodu v řádu několika stokorun, už neřešil. Jak byl v ráži, pustil se i do příbuzných majitele dřeva, kteří přišli na místo divoké scény.

První to schytala zástupkyně něžného pohlaví. Nejprve přišla na řadu slovní přestřelka, pak se “ke slovu” dostaly ruce a ochránce trávníku do ní žduchal tak dlouho, až spadla na silnici. Doplatila na to menším šrámem. A protože násilí obvykle plodí další, ještě větší násilí, sáhl vlastník rozmetaného dřeva po motyce. Bránil se jí tak obětavě, že při mávání motykou zasáhl radikálního likvidátora nezvané skládky dřeva do ruky. Výsledkem byl krvavý šrám, který následně zaměstnal i zdravotníky.

Bouřící emoce a násilí utlumila intervence jednoho z místních, který rváče oddělil. Napadená žena pak přivolala policejní hlídku, která definitivně uklidnila emoce a musela rozplétat celý řetěz událostí. Protože každý z dvou hlavních aktérů má na rvačce svůj podíl viny, čeká je také převzetí zodpovědnosti.

"Oba znepřátelení sousedé mohou skončit až u soudu. Policisté zahájili úkony trestného řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví,” uvedl Zámečník. Převedeno do řeči čísel, v případě uznání viny jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám