Hlavní obsah

Policie dopadla zloděje kamer, který se při krádeži nechal nafilmovat

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Policistům se podařilo na Ostravsku dopadnout zloděje kamer, kterému při krádeži nedošlo, že by ho kamera mohla nafilmovat. Devatenáctiletý mladík, který je v podmínce za předchozí trestnou činnost, se pod tíhou důkazů ke všemu přiznal.

Článek

Kamera se ztratila v Orlové v březnu, fotografie z ní policie zveřejnila na počátku května. V letošním roce jde na Ostravsku a na Karvinsku už o několikátý případ, kdy se zloději nechali při krádeži průmyslových kamer nafilmovat a díky zveřejněnému videozáznamu pak byli dopadeni.

„I tentokrát kamera pořídila kvalitní záznam podezřelého, který byl zveřejněn karvinskou policií. Podezřelého na jednom ze zpravodajských webových stránek poznal svědek, stejně jako se na záznamu později při výslechu poznal sám podezřelý,“ uvedla v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Právě ostravští kriminalisté si nakonec případ převzali, protože vyšlo najevo, že krádež kamery na Karvinsku není jediným přečinem, kterého se mladík dopustil. „V dubnu měl vniknout do klubovny Domova s pečovatelskou službou v Ostravě. Z místnosti měl odcizit plazmovou televizi a další věci.

„Mladíkovi hrozí za oba skutky trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Podezřelý se k protiprávnímu jednání doznal, sdělil, že kameru odcizil při cestě ze školy. Prodat se mu ji nepodařilo,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám