Hlavní obsah

Několik tisíc pneumatik hořelo do půlnoci na skládce u Jihlavy

Jihlava

V Jihlavě-Henčově vzplálo několik tisíc pneumatik na skládce komunálního odpadu. U požáru zasahovalo pět hasičských jednotek. Hustý černý dým se táhl od Jihlavy na příměstské obce Henčov a Heroltice. Hasičům se požár podařilo uhasit kolem půlnoci.

Článek

Lidem přímé nebezpečí díky velkému rozptýlení kouře nehrozilo, neměli by však v noci otevírat okna. "Vše nasvědčuje úmyslnému zapálení," řekl Martin Málek ze společnosti Služby města Jihlavy, která provozuje skládku.

Pracovníci služeb města za pomoci těžké techniky vytvořili hráz ze zeminy zachycující kontaminovanou vodu po hašení. "Dnes jímku přečerpají a vodu zlikviduje odborná firma," řekl Málek. Požárem byly poškozeny dva elektrické rozvaděče, škoda dosáhla 5000 korun.

Podle Málka vznikl požár kolem 19:30, zpozorovali ho pracovníci ostrahy. "V zadní části skládky je uloženo kolem 5000 pneumatik, které používáme k zatížení fólií, zakrývajících části skládky. Polovina z pneumatik hoří," řekl Málek.

U ohně zasahovalo pět hasičských jednotek. Na místě byli vyšetřovatelé hasičů i policie včetně psovodů.

Podobný požár se stal na skládce i loni v létě. I v tomto případě byl oheň zřejmě úmyslně zapálen, pachatele se však nepodařilo dopadnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám