Hlavní obsah

Další falešný kominík inkasoval tisíce, tentokrát na jihu Moravy

Právo, Novinky, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S druhým falešným kominíkem ve dvou dnech se potýká česká policie. Na zajímavou podnikatelskou myšlenku přišel kominický pomocník, který pracoval na Židlochovicku jako brigádník v zavedení kominické firmě. S podobným podvodníkem se vypořádala v uplynulých dnech také policie na Bruntálsku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V hlavě se muži na jihu Moravy zrodil plán, ve kterém sice už nepracoval pro firmu, ale stokoruny za předepsané revize komínů inkasoval sám. A nakonec tak učinil.

Skuteční kominíci rychle odhalili "škodnou v revíru"

„Ve firmě se naučil, jak snadno oslovit zákazníka, našel v ní nakonec i potřebné nutnosti. Vedle formulářů revizních zpráv i mustr firemního razítka. Výroba falešného duplikátu potom byla hračkou. Následně spolupráci s firmou ukončil a nezbývalo nic jiného, než se vydat do obcí především na Rajhradsku a Židlochovicku a nabízet služby,“ prohlásil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Praví kominíci ale rychle přišli na to, že se jim v revíru pohybuje škodná. V dopadení nekalého kominíka nakonec policistům pomohla náhoda. Na Břeclavsku lehce havaroval a od nehody utekl. V autě pak policisté našli falešné doklady i padělané razítko.

„Podnikavý kominík stačil podle kriminalistů zabývajících se případem způsobit nejméně desetitisícovou škodu. Předpokládají, že její výše bude mnohem vyšší. Mladík musí počítat s trestním stíháním za podvod. Majitelé nemovitostí pak s tím, že v ruce mají za nemalý peníz bezcenný kus papíru,“ dodal Malášek.

Druhý podvodník na Bruntálsku

Doma sestavené razítko fiktivní firmy, tmavé montérky a boty. Tolik rekvizit stačilo dalšímu podvodníkovi na Bruntálsku k tomu, aby jako falešný kominík obral o peníze nejméně tři důvěřivé majitele domů, kteří potřebovali vyčistit komín. Policie už muže zadržela a hledá jeho případné další oběti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám