Hlavní obsah

Policie ze Slovácka hledá ukradené parohy losa kamčatského

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Losí parohy v hodnotě dvou set tisíc korun hledají policisté na Slovácku. Zatímco zloděje, který před dvěma lety vzácný artikl ukradl, už našli, samotná lovecká trofej mužům zákona stále uniká. Ve čtvrtek o tom informovala policie.

Článek

Zloděj trofejní paroží ukradl zkušenému lovci téměř před dvěma lety. Muž z Bystřice pod Lopeníkem se před několika lety vydal na lov na dalekou Kamčatku. Podařilo se mu tam ulovit losa kamčatského a trofejní paroží si dovezl domů. Parohy byly i s lebkou vysoké zhruba 170 cm a vážily asi pětatřicet kilo.

Trofej si uložil v přístavku rodinného domu, kde ji chtěl preparovat. Jedné noci v srpnu 2009 plot kolem domu přelezl zloděj, dostal se do přístavku a parohy ukradl. Lovec přišel o cennou upomínku úspěšného lovu, jejíž finanční hodnotu vyčíslil na 200 tisíc korun. Krádež oznámil policistům, kteří začali pátrat po osudu paroží.

Policistům se nakonec podařilo pachatele vypátrat. Je jím dvaadvacetiletý muž z Korytné, který oné letní noci parohy z přístavku ukradl a na motorce je odvezl neznámo kam.

„Kriminalisté mu v těchto dnech sdělili obvinění ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení,“ řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

Policisté ovšem stále pátrají po osudu paroží, které by lovec rád viděl zpět na trofejní stěně. Pokud by měl kdokoliv poznatky ke vzácné trofeji, ať je sdělí na policejním oddělení. Sám lovec ještě vypsal finanční odměnu za vypátrání ukradeného trofejního paroží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám