Hlavní obsah

Pašeráci cigaret historku s dovolenou nedomysleli, chyběla jim zavazadla

Novinky, Petr Nový

Nedomyšlená historka o návratu party chlápků z dovolené v Chorvatsku stála v pondělí na začátku odhalení skupiny pašeráků cigaret. Celníci si jejich obytný vůz vytipovali ke kontrole na čerpací stanici na dálnici D1. Jejich odhad byl správný, dutiny obytného vozu praskaly ve švech, neboť byly plné cigaret.

Článek

Hlídka celníků si vůz vyhlédla na čerpací stanici na 29. kilometru dálnice směrem na Prahu. V obytném Fiatu Ducato cestovali čtyři Poláci, vůz řídil Lotyš. Řidič celníkům uvedl, že všichni cestují z dovolené z Chorvatska zpět do Polska a nikdo z nich neveze cigarety ani alkohol.

“Cestující však byli celníkům podezřelí, neměli místu a délce dovolené odpovídající zavazadla. Proto provedli důkladnou kontrolu vozidla,” řekl mluvčí celníků Jiří Barták.

Podezření na nelegální přepravu zboží se rychle potvrdilo. Krabičky cigaret byly ukryty v postelích a různých dutinách obytné části vozu.

“Celkem celníci nalezli 1462 kartonů cigaret Imperila Classic, značených tabákovými nálepkami Republiky Bosna a Hercegovina. Daňový únik byl prozatím vyčíslen na 856 089 korun,” doplnil Barták.

Celníci vůz i řidiče zadrželi, ten skončil ve vazbě a bude se zpovídat ze spáchání trestného činu. Za krácení daně mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám