Hlavní obsah

Lupiče na poště praštili tiskárnou a terminálem Sazky

Právo, Jiří Růžička
Vsetín

S několika desítkami tisíc korun, ale také s modřinami, utekl v úterý odpoledne lupič, který přepadl pobočku České pošty ve Vsetíně. Jeden z pracovníků filiálky po něm mrštil tiskárnu a sázkový terminál.

Článek

„Všechno se odehrálo velmi rychle. Patnáct minut po poledni do pobočky vtrhl muž maskovaný šátkem přes obličej. Hbitě přeskočil vysokou přepážku, za kterou seděla pracovnice pošty. Ta před ním na poslední chvíli uskočila a běžela do vedlejší místnosti,“ popsala ve středu mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Zloděj začal vytahovat ze zásuvky pracovního stolu peníze, které si strkal do kapes. Nevšiml si zřejmě, že u vedlejší přepážky, která je oddělená žaluziemi, sedí další zaměstnanec.

Neváhal a hodil zloději na záda tiskárnu a následně terminál on-line Sazky.
mluvčí policie

„Ten neváhal a hodil zloději na záda tiskárnu a následně terminál on-line Sazky. Zloděj se k němu otočil se sprostou nadávkou. Mladý pracovník pošty na maskovaného muže s deskou v ruce zařval, ať vypadne. Lupič přeskočil přepážku a z budovy pošty s bankovkami utekl,“ uvedla Javorková.

Pracovnice pošty pak vyběhla ven a ptala se občanů, zda zloděje nespatřili. „Hovořila konkrétně se dvěma lidmi, od kterých bychom potřebovali svědectví. Byl to muž, který ženě řekl, že pospíchá do práce a dále mladý Rom. Oba muži viděli, jak zloděj ujíždí na červeném jízdním kole do sídliště na Ohradě ve směru na obec Ústí,“ sdělila mluvčí.

Policie by uvítala také informace od lidí, kteří v té době stáli na autobusové zastávce naproti restaurace Na Nové. „Žádáme občany, pokud v úterý ve Vsetíně kolem čtvrt na jednu odpoledne viděli jet na červeném jízdním kole muže ve věku 20-25 let, který měl na sobě červenou mikinu, šátek a na hlavě basebalovou čepici, aby zavolali na linku 158, nebo se osobně dostavili na policejní stanici ve Vsetíně,“ požádala za Policii ČR Lenka Javorková.

Pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám