Hlavní obsah

Soud matce potvrdil 25 let za otravu pětileté dcery nemrznoucí směsí

Právo, Novinky, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský vrchní soud ve středu potvrdil výjimečný trest 25 let vězení mladé ženě z Nejdku, která se loni v srpnu snažila otrávit nemrznoucí směsí svou pětiletou dceru. Výjimečný trest letos v březnu vynesl plzeňský krajský soud.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Odsouzená žena u soudu.

Článek

Dívka po vypití tekutiny dostala těžkou otravu a přežila jen díky okamžitému zákroku lékařů.

Vrchní soud zamítl odvolání obžalované s tím, že původní verdikt a dokazování Krajského soudu v Plzni bylo naprosto správné a jednoznačné.

„Závažnost činu je skutečně mimořádně vysoká a svými rysy se vymyká tomu, co zdejší soud dosud projednával,“ řekl předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička. Bylo podle něj naprosto jasně prokázáno, že právě 27letá obžalovaná žena podala své dceři po předchozím uvážení jedovatou látku.

Jedná se o naprostou neúctu k dětskému životu a něco, co se naprosto vymyká.
soudce

Není prý zcela jasná její motivace, nicméně podle znalců šlo nejspíš o pomstu bývalému partnerovi a otci nyní šestileté dívky. Zřejmě také o určitou snahu imponovat novému příteli, který ji odmítal.

„Pokud jde o řešení jejích problémů využitím bezbranného dítěte, jedná se o naprostou neúctu k dětskému životu a něco, co se naprosto vymyká podobným útokům vůči malým dětem,“ doplnil soudce.

Sama obžalovaná celé středeční jednání proplakala, soudu pouze řekla, že už k tomu nemá co říci. Ve svém odvolání tvrdila, že trpí objektivně zjištěnými výpadky paměti a že prý nikdy nebylo prokázáno, že nemrznoucí směs podala své dceři právě ona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám