Hlavní obsah

Skrývajícího se podnikatele zadrželi kriminalisté v Pardubicích cestou k lékaři

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

Kriminalisté z policejního prezidia zadrželi v Pardubicích podnikatele Romana Krajíčka, kterému soud vyměřil 4,5 roku za hospodářskou trestnou činnost. Policistům se ho podařilo zadržet, když mířil za lékařem.

Článek

Krajíček se před spravedlností skrýval tři měsíce. Detektivům se podařilo zjistit, kde se zdržuje a několik dní ho sledovali. Zatkli jej minulý pátek na pardubickém sídlišti Polabiny, kam šel k lékaři.

„Jakmile vystoupil z auta, policisté jej obklíčili. Překvapený podnikatel nekladl odpor. V současné době si už odpykává trest,“ potvrdil mluvčí policejního prezidia Jan Melša.

Vrchní soud v Praze potrestal majitele stavební firmy KRRO Romana Krajíčka za podvody při stavbě domova pro seniory v Uhlířských Janovicích na Kutnohorsku. Podle soudu nezákonně společně s ředitelem domova důchodců Bedřichem Sixtou získal 20 miliónů korun.

V obci na Kutnohorsku stojí hrubá stavba za 100 miliónů korun už 11 let. Na její dokončení nejsou peníze. Rozpočet oba muži překročili o 36 miliónů korun jen za hrubou stavbu.

Peníze z veřejné zakázky získali například tím, že Sixta proplatil fakturu 19 miliónů korun za výtah, který v budově vůbec není. Jedno lůžko v běžném domově důchodců mělo podle ministerských předpisů vycházet na 1,5 miliónu. V Janovicích se však jeho cena zvedla dvojnásobně.

Reklama

Výběr článků

Načítám