Hlavní obsah

Vizionář předpovídal výbuch v letadle z Ruzyně

Právo, Jiří Růžička
Prostějov

Vize z podvědomí pětatřicetiletého muže avizovala v úterý odpoledne výbuch bomby na palubě letadla letícího z pražské Ruzyně do Vídně. Se svou vidinou se muž svěřil na tísňové lince 158 policistům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Letiště Praha Ruzyně

Článek

„Šlo o muže z Prostějova. Jeho vidění, které barvitě popsal, policisty z Prostějova vyburcovalo k prověření některých okolností. Muž tvrdil, že do devadesáti minut od jeho vidění vybuchne bomba v letadle z Prahy do Vídně,“ informovala mluvčí prostějovské policie Eva Čeplová.

„Na Obvodním oddělení Policie ČR v Prostějově policisté s oznamovatelem provedli pohovor. Při podání vysvětlení u něj také provedli dechovou zkoušku na alkohol. Naměřili mu 3,37 promile alkoholu,“ doplnila Čeplová.

I přes tuto okolnost zachovali policisté všechny nutné postupy, informováno bylo i pražské letiště, kde provedli nutná opatření. „V takových věcech nemůžeme nic podcenit,“ řekla Čeplová.

Ničeho se nedopustil

Policisté zjistili, že v daném případě nešlo u muže o první exces a z jeho minulosti pracovali i s informací, že byl léčen na psychiatrii.

„Vize a vidiny nejsou trestné, muž byl sice opilý, ale neřídil auto a nikoho fyzicky neohrožoval, nebyl nebezpečný ani sám sobě, takže nakonec odešel po svých,“ doplnila Čeplová. Opilec se tak zřejmě vydal za nějakým dalším přeludem.

„V případě, že by přímo někdo uvedl, že je na palubě bomba, mohlo by jít o šíření poplašné zprávy s trestní sazbou až tři roky vězení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám