Hlavní obsah

Sebevraha na Karlově mostu zachránili policisté na šlapadle

– Praha
Novinky, Petr Nový

Mladého cizince zachránili v pondělí večer pražští policisté poté, co chtěl skokem do Vltavy ukončit svůj život. Aby se k němu muži zákona co nejrychleji dostali, použili šlapadlo. Agresivní muž nakonec skončil v psychiatrické léčebně.

Článek

Lidé oznámili na linku 158 před devatenáctou hodinou, že na pilíři Karlova mostu vidí polonahého mladého muže.

„Aby se k dotyčnému policisté dostali, použili šlapadlo. V krátkém čase byli na místě a podařilo se jim muže naložit a převézt na pevninu,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Tam mu museli nasadit pouta, neboť se choval agresivně. Byl silně dezorientovaný a podle lékaře také podchlazený. Po ošetření v nemocnici byl převezen do psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích.

Jedná se o teprve osmnáctiletého německy hovořícího mladíka, který českou metropoli navštívil s rakouskou výpravou jako turista. V sobotu ale zmizel, proto po něm bylo vyhlášeno pátrání.

„Pravděpodobně se pokusil spáchat sebevraždu. Přesný motiv jeho jednání by se kriminalisté měli dozvědět až po jeho výslechu. Ten ale budou moci uskutečnit až po rozhodnutí ošetřujícího lékaře,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám