Hlavní obsah

Kuvajťan najíždějící na policistu nejspíš unikne trestu díky diplomatické imunitě

Novinky, Petr Nový
Praha

Kuvajťan, který v noci na sobotu v Praze najel na policistu, pravděpodobně unikne trestu. Pokud se totiž dokáže, že je pod ochranou diplomatické imunity, policie jeho případ odloží. Tak se stalo již v případu rakouského občana, který v dubnu najel vozem do parku v centru města.

Experti ohledávají auto, které srazilo policistuVideo: Novinky

 
Článek

Zaměstnanec kuvajtského velvyslanectví v noci na sobotu najel do policisty na Václavském náměstí v Praze. Následovala honička a zadržení na Evropské třídě. [celá zpráva]

Kuvajtské velvyslanectví se v pondělí ani v úterý k případu nevyjádřilo.

Pražská policie v úterý Novinkám potvrdila, že kriminalisté požádali ministerstvo zahraničí o vyjádření, zda podezřelý muž využívá diplomatických výsad. „Pokud se prokáže že ano, bude případ s největší pravděpodobností odložen,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Prokázalo se, že muž požívá diplomatických imunit a výsad.
mluvčí policie

Policisté přitom na případu pracují jako na každém jiném, na místě zajistili potřebné stopy a svědectví, bez ohledu na to, zda někdo ze zúčastněných uplatnil diplomatickou imunitu. Není přitom rozhodující, zda se jednalo o vůz s diplomatickou značkou, rozhodující je řidič.

Opilý rakouský diplomat nedávno jezdil po parku

Podobný případ se stal v dubnu v centru města. Opilý Rakušan vjel svým vozem do parku, kde podle svědků ohrozil nejméně jednoho člověka.

„Tento případ jsme odložili, prokázalo se, že muž požívá diplomatických imunit a výsad. Odmítl všechna pochybení,“ řekla Miklíková s tím, že pražská policie nyní spis převede na ředitelství dopravní policie, což je standardní postup.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám