Hlavní obsah

Na pracovnici se v Ostravě vysypaly cihly, nepřežila

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, plk

Tragicky skončil pro pětačtyřicetiletou ženu začátek pracovního týdne. V areálu jedné firmy v Ostravě na ni spadly palety s cihlami. Žena utrpěla těžká zranění, kterým krátce po události podlehla.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K smrtelnému pracovnímu úrazu došlo před 7. hodinou ráno. „Při manipulaci s paletami s cihlami došlo k sesunutí palet, které spadly na ženu. Ta následkům zranění podlehla,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla nejevila žena v okamžiku příjezdu posádky rychlé lékařské pomoci žádné známky života. „Utrpěla mnohočetná poranění, která byla smrtelná, pacientka jim na místě podlehla. Zasahující lékař záchranné služby již mohl jen konstatovat její smrt,“ informoval Humpl s tím, že na místě záchranáři ošetřili devětačtyřicetiletého muže. „Nejevil známky fyzického zranění, ale psychické reakce v souvislosti s neštěstím. Jeho transport do zdravotnického zařízení však nebyl nutný.“

Policisté okolnosti případu zjišťují, spolupracují přitom s inspektorátem bezpečnosti práce. „V tuto chvíli nemůžeme vyloučit ani cizí zavinění,“ sdělila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám