Hlavní obsah

Muž z Ostravska poslal exmanželce 2000 textových zpráv, hrozí mu vězení

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Desítkami telefonátů a více než 2000 SMS zpráv bombardoval bývalou manželku muž z Ostravska. Policisté ho podezřívají z přečinu nebezpečného pronásledování, za což mu hrozí až rok vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Soustavně deset měsíců pronásledoval prostřednictvím telefonu bývalou manželku. Během pěti měsíců ji měl kontaktovat desítkami telefonátů a více než dvěma tisíci textových zpráv,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že muž měl také neustále vyhledávat ženinu blízkost.

„Pohyboval se například i několik hodin poblíž jejího bydliště, kontaktoval ji dopisy i e-maily.“ Muž je navíc podezřelý, že opakovaně kontaktoval také sousedy exmanželky.

Kriminalisté muže obvinili z nebezpečného pronásledování. Tento zločin, který už i v ČR skončil i smrtí pronásledované osoby, české zákony znají od roku 2010. Stalkingem se nazývá opakované a stupňované obtěžování, které může mít různé formy a intenzitu. Pronásledovatel svou oběť například bombarduje textovými zprávami, telefonáty či "dárky", jež oběť nechce. Někteří lidé naopak ničí věci své oběti, třeba jí poškrábou auto. Konflikt doprovázejí výhrůžky; výjimkou nebývají fyzické výpady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám