Hlavní obsah

Zloděj sebral pražským záchranářům přístroje za milión

– Praha
Novinky, Petr Nový

Policie se od pátku zabývá noční krádeží, při které zloděj ukradl ze vzdělávacího centra pražské záchranné služby dva přístroje za milión korun. Jedná se přitom o specifická zařízení používaná výhradně odborníky.

Článek

Učebnu Vzdělávacího centra pražské záchranné služby navštívil zloděj v noci. Uvolnil bezpečnostní mříž a ze skříně odcizil dva zdravotnické přístroje používané pro defibrilaci, monitorování křivky srdečních a dalších funkcí.

„Přístroje byly využívány při odborných školeních zdravotníků a jako nutná záloha provozu přednemocniční neodkladné péče. Další přístroje Vzdělávací středisko k dispozici nemá. Jeden z nich byl navíc předmětem zápůjčky od autorizované dodavatelské a servisní firmy,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Vzniklá škoda dosáhla přibližně miliónu korun. „Přitom tyto zdravotnické přístroje jsou určené výhradně pro použití odborníkem, vyrábí se v malých sériích, každý má své evidenční číslo a podléhají z podstaty svého použití pravidelným servisním kontrolám,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám