Hlavní obsah

V dílnách školy hořelo, žáci museli utéct

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Pětadvacet žáků a pracovníků střední školy ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku muselo v pátek dopoledne narychlo opustit školní stolařskou dílnu. Důvodem byl požár pilin v odsávacím systému.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na místo vyjela profesionální jednotka hasičů z Valašského Meziříčí a dobrovolní hasiči z Poličné. Během výuky ve stolařské dílně došlo k požáru v jedné z místností, kam vedlo odsávací a filtrační zařízení od strojů. Došlo k požáru pilin. Přes dveře a okna spatřili lidé kouř a žáci museli výuku ukončit,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Z preventivních důvodů opustilo prostory dílen asi pětadvacet studentů a pracovníků školy. Do příjezdu hasičů se mistrům výuky podařilo uzavřít všechny prostory dílen a zamezit dalšímu průniku čerstvého vzduchu do budovy. Hasičům se podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů.

Celková likvidace požáru zabrala asi hodinu, prostory dílny byly pak postupně odvětrány. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Příčinou vzniku ohně mohla být technická závada nebo úlet žhavých částic do odsávacího zařízení.

„Požárem způsobená škoda byla odhadnuta asi na 250 000 korun. Zásahem hasičů se však podařilo uchránit další majetek a vybavení dílen se stroji asi za 2,5 miliónu korun,“ sdělil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám