Hlavní obsah

Důchodce vyhnal střelbou z pole muže, který venčil psa

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Z vydírání je podezřelý jednasedmdesátiletý obyvatel Šumperka, který se ve středu odpoledne snažil vyhnat za pomoci střelby z pole v blízkosti Bratrušovské ulice muže, který tu venčil psa. Policie o případu informovala v pátek.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

„Z oploceného objektu na Bratrušovské ulici, jehož je majitelem, důchodce nejprve megafonem vyzýval muže, který v té době procházel se psem po poli poblíž objektu, aby opustil tento prostor, že je v zakázané zóně a že tam nemá co dělat,“ řekla Právu šumperská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Když na to podle ní poškozený, který byl asi 50 metrů od oplocení, nereagoval a šel dál, vzal důchodce svou legálně drženou zbraň a třikrát vystřelil. Ze zbraně pak opětovně vypálil i v době, kdy pejskař ze strachu z místa zrychleným krokem raději odcházel.

„Policisté při prošetřování případu u důchodce zajistili jeho dvě legálně držené zbraně včetně nábojů. Okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření,“ dodala mluvčí. Důchodci hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám