Hlavní obsah

Soud prohlásil Moťovského za mrtvého

Právo, rav
Praha

Obvodní soud pro Prahu 5 v pátek prohlásil podnikatele Jana Moťovského za mrtvého. Někdejší prezident soutěže Miss ČR zmizel ve Francii v srpnu 2008.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Podnikatel Jan Moťovský na snímku z března 2008

Článek

Podle soudu žádný svědek neprokázal, že by od 3. srpna 2008, kdy byl naposledy v kontaktu s manželkou, Moťovský žil. Jeho manželka Kateřina se nechtěla vyjadřovat s tím, že je to pro ni velmi osobní a těžká situace.

Moťovského bratr Roman chtěl navrhnout předvolat ještě jednoho svědka, který prý slyšel, že zmizelého někdo viděl v Thajsku. Soud to ale zamítl. Bratr pohřešovaného uvedl, že by všichni měli mít zájem na tom zjistit, zda Jan Moťovský žije, či nikoliv, a neřešit pouze dědictví. Zvažuje odvolání proti rozhodnutí soudu.

Prohlásit Moťovského za mrtvého umožňuje soudu skutečnost, že již uplynula zákonná roční lhůta od jeho zmizení. Moťovský je pohřešován už dva a půl roku.

Jan Moťovský odletěl z pražské Ruzyně první srpnovou neděli roku 2008 na pracovní schůzku do Nice. Příjezd do Francie ještě rodině potvrdil SMS zprávou. Do hotelu však nedorazil a zpátky do Česka se také nevrátil.

Naposledy byl údajně viděn 3. srpna u jednoho z luxusních hotelů poblíž Anglické promenády vedoucí podél pláží Andělského zálivu v Nice. Pátrání po něm francouzská policie vyhlásila o pět dní později. Jeho telefon byl v té době již vypnutý. Česká policie kauzu zmizelého podnikatele předloni v únoru odložila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám