Hlavní obsah

Policie hledá násilníka, který se slzným sprejem přepadává důchodkyně

Praha

Policisté pátrají po pachateli několika přepadení starších žen v Praze 3. Policisté mají zdokumentovány dva případy z konce dubna, kdy se pachatel lstí vetřel do bytu, kde ženy zpacifikoval a pokusil se je okrást. Vzhledem k podobnosti obou přepadení, policisté nevylučují, že jde o stejného člověka, který mohl útočit i v dalších případech.

Článek

V prvním případě se mladý muž objevil u dveří pětaosmdesátileté důchodkyně. "Poté, co mu paní otevřela, použil legendu o tom, že je ze sousední stavby bytu a k ní jde něco zkontrolovat," přiblížila pachatelův postup mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

"Žena jej tedy důvěřivě vpustila dovnitř. Hned poté jí ale muž nastříkal do očí slzný plyn a vyzval ji, aby mu ukázala místo, na které si ukládá šperky a peníze," dodala s tím, že pachatel si z bytu odnesl šperky a hotovost  v hodnotě několika desítek tisíc korun.

Pachatel by měl být ve věku kolem 25 let, štíhlé, přibližně 185 cm vysoké postavy, krátkých světlých vlasů. Na bradě měl pěstěný vous.

Ženu zachránil křik a sousedi

Další útok se odehrál podle pozměněného scénáře. Pachatel si na 86letou ženu počkal, až přijde k svému bytu a odemkne. "Hned poté ji zezadu přiložil na obličej kus látky napuštěný neznámou tekutinou a natlačil ji do bytu," dodala mluvčí s tím, že pachatel opět nastříkal ženě do obličeje slzný sprej.

Důchodkyně se však bránila svým křikem přivolala i sousedy. Pachatel stihl utéct, aniž cokoliv odcizil.

Podle popisu se jednalo o muže bílé pleti ve věku mezi 30 – 35 lety, sportovní, atletické, ramenaté postavy, pravděpodobně tmavých vlasů.

"Vzhledem k tomu, že se popisy pachatelů a způsob provedení v obou případech částečně shodují, nemohou kriminalisté vyloučit, že se jedná o jednoho a téhož pachatele," uvedla mluvčí s tím, že může zaútočit znovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám