Hlavní obsah

Muž podezřelý z pokusu o vraždu byl po výslechu propuštěn

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Kriminalisté zadrželi ve středu ráno muže podezřelého z pokusu vraždy německého občana, který byl začátkem března v Teplicích unesen a po několika hodinách se střelným zraněním nalezen vedle svého hořícího auta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Podezřelý muž byl vyslechnut a následně propuštěn na svobodu,“ řekla Právu mluvčí teplické policie Ilona Novotná s tím, že důvod takového postupu si kriminalisté nechali pro sebe. „Vyšetřování případu každopádně pokračuje,“ dodala mluvčí.

Němec Franz G. byl unesen 8. března dopoledne v okamžiku, kdy si z garáže na okraji Teplic vyzvedával auto. V té chvíli ho dva pistolí ozbrojení muži natlačili do jeho auta a ujeli pryč. Přepadení viděl muž z vedlejšího domu, který událost nahlásil policii. Ta ihned zahájila pátrání, do kterého byl nasazen i policejní vrtulník.

Kolem 15. hodiny zahlédla policejní hlídka kouř vycházející z lesíka mezi Újezdečkem a Lesní bránou nedaleko Teplic. Policisté zamířili k místu, kde našli poblíž hořícího auta svázaného zraněného muže. „Pachatelé ho postřelili, zavřeli do kufru auta a vůz zapálili. Muž si zachránil život jen shodou okolnosti, protože zámek u kufru byl porouchaný. Vykopl dveře a vypotácel se ven,“ popsala mluvčí teplické policie Ilona Novotná.

Poškozený, který se pohybuje v prostředí teplické galerky, při výpovědi podrobně popsal oba pachatele. Jeden z nich měl výrazně dlouhý nos. Jestli právě jeho policie zadržela, proč ho propustila a kam se poděl jeho komplic, policie zatím tají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám