Hlavní obsah

Muž z Mostu dostal za sexuální zneužití dětí šestiletý trest

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Ústecký krajský soud potrestal šesti lety vězení 55letého Antonína Hajma z Mostu za sexuální zneužití dvou nezletilých sourozenců. Loni v létě měl děti pod příslibem darování hraček nalákat do svého bytu, pak jim pouštěl porno a 11letou dívku nutil aby orálně uspokojila svého devítiletého bratra. Hajm, kterému hrozil až 12letý trest, se proti rozsudku na místě odvolal, ten proto není pravomocný.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Antonín Hajm z Mostu u ústeckého soudu svou vinu popřel

Článek

Dětem podle obžaloby prý ukazoval i tři pistole a náboje, každému dal i 50korunovou stravenku. „Při odchodu nabízel dívce, aby přišla sama, že dostane víc peněz,“ uváděla obžaloba.

Hajm u soudu údajné znásilnění popřel. Podle jeho verze si začátkem roku všiml dvou dětí, které se motají blízko jeho auta u popelnic. Když se jich otázal, co tam dělají, odvětily mu, že hledají hračky. Nabídl jim, že jim dá nějaké po svém vnukovi. Šly tedy s ním, dal jim igelitovou tašku s autíčky, ukázal jim prázdnou plynovou pistoli.

To, co ty děti řekly, se vůbec nezakládá na pravdě, to bych si nedovolil.
odsouzený

„To, co ty děti řekly, se vůbec nezakládá na pravdě, to bych si nedovolil,“ uvedl Hajm u soudu. Zpochybnil i důvěryhodnost dívky, která prý nebyla ve svých 10 letech už panna.

Soud ale uvěřil více dětem, jejich svědectví bylo hlavním důkazem. Výpověď dětí i jejich kamarádů se podle soudu v podstatě shoduje, dívka přesně například popsala mužův byt. Za spontánní a věrohodnou označila výpověď dětí i soudní znalkyně. Naopak Hajmovu obhajobu soud označil jako účelově napsanou, protože muž měl možnost během vyšetřování zjistit důkazy obžaloby a přizpůsobit se.

Výpovědi svých potomků věří i jejich matka, která u soudu v úterý vypovídala. Několik měsíců po údajném incidentu se prý chovaly zvláštně. Připustila ale, že se sourozenci měla výchovné problémy a v minulosti je špatně zvládala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám