Hlavní obsah

Hořící kamión plný piva blokoval cestu na Slovensko

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Rozsáhlý požár tahače nákladní soupravy plné piva zastavil ve středu nad ránem dopravu na hlavním tahu z ČR na Slovensko na silnici I/50 mezi Uherským Brodem a Bánovem na Uherskohradišťsku. Hasičům se oheň podařilo zvládnout za třicet minut, doprava na Slovensko stála více než dvě hodiny.

Článek

„Řidič kamiónu za jízdy uslyšel podivnou ránu, vozidlo přestalo reagovat a v prostoru motoru začalo hořet. Se soupravou zastavil u křižovatky nájezdu na obchvat města Bánov a z kabiny stačil vzít pouze své osobní doklady a propan-butanový vařič. Pokusil se plameny hasit pomocí dvou přenosných hasicích přístrojů, ale na sílící požár to nestačilo. Na místo museli vyjet hasiči,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Hasiči při jízdě na místo už z dálky viděli oblak černého kouře. Doprava na hlavním tahu ke státní hranici byla zastavena. Při příjezdu hasičů byla požárem zachvácena celá přední část soupravy. Požár se postupně podařilo lokalizovat a uhasit asi po půlhodině zásahu. Hasičům se rovněž podařilo zabránit rozšíření požáru na návěs a převážený náklad piva mířící na Slovensko. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Doprava byla obnovena kolem půl sedmé, a to za asistence hlídky policie,“ řekl Mitáček.

Jako nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru označili vyšetřovatelé technickou závadu. Plameny zničily takřka celý tahač a způsobená škoda byla vyčíslena na 350 000 korun. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za jeden milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám