Hlavní obsah

Z žen vylákal milióny, ve vězení stráví 7,5 roku

Právo, ape

Krajský soud v Ústí nad Labem v úterý nevyhověl odvolání 43letého Romana Bílého z Chomutova, který pod různými záminkami vylákal z šesti žen téměř 2,2 miliónu korun. Ve vězení má tak strávit 7,5 roku, jak mu letos v únoru uložil prvoinstanční soud v Chomutově.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bílý, který byl už celkem 14krát soudně trestán, hledal ženy především prostřednictvím internetové seznamky www.stesti.cz.

Mezi jeho oběťmi je i 46letá žena z Prahy, kterou připravil o více než dva milióny korun.

Prostřednictvím internetové seznamky nejprve sliboval společné soužití a milostné prožitky. Postupně si vymýšlel stále více, sliboval zhodnocení finančních prostředků, pak potřeboval na koupi nábytku, nemovitosti v Praze a později chtěl peníze také jako výkupné pro ukrajinskou mafii a splátku za auta.

Vystupoval pod jménem Milan Novotný, podle soudu ženu z Prahy úmyslně uváděl v omyl. Věděl, že nebude schopen dostát svým závazkům, část peněz například prohrál na automatech.

Bílý se odvolal právě proti vině, kterou měl způsobit nejvíc postižené ženě. Doznal, že od ní obdržel jen 282 000 korun. Poškozená žena má prakticky zničený život a obrovské problémy. Peníze pro Bílého si totiž půjčovala v bankách a u známých. Zmocněnec ženy u soudu řekl, že musela prodat byt a hrozí jí několik exekucí. Z jiných pěti žen měl Bílý pod záminkou půjček či hypoték vylákat dalších téměř 180 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám