Hlavní obsah

Po Amsterdam Shopu si policie došlápla i na konkurenční obchody

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Poté, co skončil minulý týden ve vazbě majitel tzv. Amsterdam Shopů, rozsáhlé sítě obchodů se syntetickými drogami, hrozí trestní stíhání i provozovatelům konkurenční obchodní sítě. Karvinská policie provedla razii v kamenném obchodě Smile Shop v Českém Těšíně, který od konce minulého roku také prodával syntetické drogy pod zástěrkou tzv. sběratelských předmětů. Informovala o tom v úterý karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Článek

Kromě Českého Těšína se prodejna Smile Shop nacházela také v Ostravě na Stodolní ulici, jen několik desítek metrů od konkurenčního Amsterdam Shopu. Obchody, které provozovali polští podnikatelé, jsou po policejním zásahu zavřené.

Trestní stíhání nyní podle mluvčí Viačkové hrozí ženě, která provozovala těšínský Smile Shop.

„Kriminalisté zahájili trestní řízení pro podezření z přečinu šíření toxikomanie. Podezřelá 48letá cizinka v postavení jednatele firmy obchodovala se zbožím, které v Smile Shopu nabízela pod zástěrkou sběratelských předmětů. Obchod provozovala s plným vědomím, že se jedná o látky s účinkem omamným či psychotropním,“ uvedla mluvčí.

Doplnila, že žena ještě na rozdíl od majitele Amsterdam Shopu nebyla obviněna, protože policie ještě čeká na výsledky znalecké expertízy zboží, které policie v těšínské provozovně zajistila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám