Hlavní obsah

Kriminální živel se zpovídá u soudu z pěti různých činů

Právo, Jiří Bednář
Hradec Králové

Třiatřicetiletý Jindřich Volf z Nového Bydžova na Královéhradecku, obžalovaný z pěti nezákonných skutků, stanul v pondělí před senátem Krajského soudu v Hradci Králové. Státní zástupce Milan Šimek jej viní ze spáchání výtržnictví, krádeže, nebezpečného vyhrožování, vyhrožování úřední osobě a znásilnění.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Jindřich Volf v soudní síni se svým obhájcem Miroslavem Hofmannem.

Článek

V listopadu 2009 napadl podle obžaloby zcela bezdůvodně jednoho muže před novobydžovským barem. „Tak to jsem určitě nebyl já,“ odmítl to Volf.

Přinesu si pistoli a všechny vás tady postřílím. Poleju vás ředidlem a zapálím.
Jindřich Volf

Loni v únoru údajně okradl jiného muže o 600 korun a o dva dny později v jedné restauraci vyhrožoval usmrcením servírce slovy: „Přinesu si pistoli a všechny vás tady postřílím. Poleju vás ředidlem a zapálím, přinesu si mačetu a uřežu vám hlavy.“

Žena zavolala policisty a Volf vyhrožoval i jim. „Ponižovala mě, byl jsem ve stresu, slovní útok tam byl,“ připustil u soudu Volf. V květnu 2010 měl další konflikt. Vyhrožoval lidem v restauraci a poté i venku před ní, kde se mj. snažil napadnout projíždějícího motocyklistu.

Poškozenou zatáhl do telefonní budky a proti její vůli ji osahával.
obžaloba

Šimek uvedl, že nejváženějšího zločinu se Volf dopustil 11. listopadu večer, kdy znásilnil jednadvacetiletou dívku. „Poškozenou zatáhl do telefonní budky a proti její vůli ji osahával na prsou a stehnech. Pak ji dovedl ke kostelu, kde ji přimáčkl zády na vrata, a po líbání jí přikázal, aby mu rukou třela jeho obnažený penis, což nakonec ze strachu učinila, když pochopila, že se mu neubrání,“ stojí ve spise.

Podle jeho znění pak Volf dívce přikázal, aby vzala jeho penis do úst, a když odmítla, stlačil ji do dřepu, uchopil ji za hlavu a svůj ztopořený penis jí zasunul do úst. Její hlavou pak pohyboval dopředu a dozadu tak dlouho, dokud nevyvrcholil.

Byla trochu zkouřená, začala se mnou laškovat, osahávala mě, a to mě vzrušilo.
Jindřich Volf

Volf se ale hájí, že s ním šla dívka dobrovolně. „Byla trochu zkouřená, začala se mnou laškovat, osahávala mě, a to mě vzrušilo. Chtěla mi to sama udělat, neužil jsem proti ní žádné násilí. Znám ji dva tři roky, někdy jsme v partě společně kouřili marihuanu. Má takové volnější mravy,“ tvrdil soudcům.

Volfův skutek vzbudil ve městě vlnu rozhořčení. Následovala petice, obviňující některé místní Romy z krádeží a násilností. Autoři petice vyzvali vedení radnice k zajištění bezpečnosti občanů. Následující události letos vyústily v březnový mítink zhruba pěti set členů a příznivců Dělnické strany sociální spravedlnosti a policejním zásahem proti jejich odpůrcům, kteří chtěli zabránit DSSS v pochodu ulicemi Bydžova.

Hlavní líčení s Volfem je naplánováno do středy, ale není vyloučeno, že rozsudek bude vynesen už v úterý. Obžalovanému hrozí až dvanáctiletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám