Hlavní obsah

Letecké snímky z místa výbuchu tlakových lahví na D5

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Hasiči Plzeňského kraje v pondělí odpoledne zveřejnili letecké snímky pořízené při monitoringu situace po nehodě a následných explozích tlakových lahví s acetylénem na dálnici D5 u Plzně.

Článek

Ze snímků je patrné, že hasiči zasahovali u požáru z obou stran, na hašení používali vodu z nedaleké nádrže, odkud ji dovedli hadicemi až k požáru. Na dálnici mají také několik speciálních kontejnerů.

Veškerá technika zůstala odstavená v dostatečně bezpečné vzdálenosti od místa nehody. Následky nehody budou hasiči odstraňovat nejméně do večera, pravděpodobně ale i v noci.

Kolem osmé hodiny ráno praskla kamiónu převážejícímu acetylenové láhve v tunelu Valík na obchvatu Plzně levá přední pneumatika. Nákladní vůz prorazil středová svodidla a havaroval. Řidiči se podařilo z kabiny včas utéct okénkem. [celá zpráva]

Kamión poté začal hořet, následně explodovalo několik převážených tlakových lahví a z dalších unikal plyn. Hasiči museli při prvotním zásahu ležet, ocelové kusy lahví jim při explozích létaly nad hlavami.

Záběry výbuchů tlakových láhví na dálnici D5Video: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám