Hlavní obsah

Opavští policisté lapili trojici, co vařila pervitin z léků nakoupených v Polsku

Právo, Pavel Karban
Opava

Trojici drogových dealerů zadrželi policisté z Opavy. Třicetiletí muži z Opavy-Kateřinek a Brumovic a o rok mladší muž z Dolního Benešova už byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Foto: Profimedia.cz

-

Článek

Nejzkušenějším je zřejmě nejmladší člen podařeného tria, který od loňského listopadu až do 26. dubna vyrobil v jednom z bytů na Zeyerově ulici v Opavě-Kateřinkách z léků, nakoupených v Polsku, a s pomocí fosforu, toluenu, kyseliny chlorovodíkové a dalších chemikálií minimálně 80 gramů pervitinu. „Ten poskytl zdarma dvěma ženám z Opavy. Jedné minimálně v pěti, druhé ve 40 případech,“ uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Dealer měl pervitinem také mimo jiné platit dvěma dalším mužům za nájem či benzín. „Za byt dal nejméně 20 gramů v celkové hodnotě 25 tisíc korun.“ Policisté mladíkovi navíc prokázali, že letos 5. ledna pod vlivem psychotropní látky řídil. „Následné lékařské vyšetření prokázalo, že v době řízení automobilu jeho moč byla pozitivní na metamfetamin, amfetamin a metabolit THC,“ popsal policejní mluvčí.

Zbylí dva kumpáni měli kamarádovi v jeho výrobě drog pomáhat. Jeden mu podle policistů nejméně v 10 případech umožnil ve svém bytě vyrábět pervitin z léků Sudafed a Modafen, druhý ho měl zhruba pětkrát vézt služební Škodou Octavií do Polska, a to kvůli nákupu Sudafedu a Modafenu. „Za odměnu za to dostal dávky pervitinu,“ poukázal Černohorský.

V úterý 26. dubna při domovních prohlídkách zajistili policisté mimo jiné pervitin a přesně nezjištěné množství marihuany. O den později byl na nejmladšího pachatele, který už byl kvůli drogám v minulosti dvakrát stíhán, podán návrh na vzetí do vazby. „V současné chvíli je již ve vazbě vazební věznici v Ostravě,“ dodal policejní mluvčí s tím, že se opavští kriminalisté případem nadále zabývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám