Hlavní obsah

Mladík ze Zlínska brutálně týral svou nevlastní matku

– Zlín
Právo, alf

Dva roky fyzického násilí, psychického nátlaku, manipulace a ponižování si podle policistů prožila důchodkyně ze Zlínska. Za vším terorem stál její nevlastní syn.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Domácí násilí začalo pozvolně. Mladý muž přestal pracovat a ztratil zájem o jakoukoliv práci i koníčky. Poté, co se rozpadl jeho vztah, se začal chovat nervózně a agresivně. Jeho maminka se mu snažila ve všem vyhovět a vyjít vstříc. Doufala, že ho to snad časem přejde,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Opak byl ale pravdou. Muž neměl pro matku jiná než vulgární slova. K omezování osobní svobody přidal i bití bezbranné ženy. „Její dům se stal peklem. Syn rozhodoval o tom, kdy budou jíst s tím, že jedli maximálně jednou denně. Většinou jí dovolil sníst jen párek nebo hermelín s chlebem. Rozkazoval vyčerpané matce, že musí uklidit a že se musí i pětkrát denně sprchovat. Poté se nesměla utřít, musela počkat, až uschne. Mnohdy jí přitom byla velká zima,“ přiblížil útrapy vrchní policejní inspektor Robert Přivřel.

Žena na sobě podle policistů měla modřiny a zacelené jizvy. Tvrdila, že se agresivním výpadům svého syna musela bránit a že ji několikrát zranil. Nikdy však neměla potřebu vyhledat lékařské ošetření.

„Tušila, že syn potřebuje psychiatra, ale ten k němu nikdy nešel. Útrapy podstupovala, aby celou situaci nezhoršovala,“ poznamenala mluvčí.

Policisté na tento neuvěřitelný případ přišli náhodou. Třicátník skončil ve vazbě a teď mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody za týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám