Hlavní obsah

Muž z legrace podpálil kolegu, ten utrpěl vážné popáleniny

Právo, Aleš Honus
Bohumín

Z ublížení na zdraví obvinili policisté dvacetiletého muže kvůli pracovnímu úrazu, k němuž došlo ve čtvrtek v areálu bohumínských drátoven. Při manipulaci s hořlavinami muž podpálil zapalovačem svého mladšího kolegu, který se předtím potřísnil ředidlem. Obviněný policistům při výslechu řekl, že to udělal z legrace.

Článek

O obvinění pracovníka drátoven informovala v pátek mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. „Mladíci společně likvidovali nádoby od ředidel a jiných hořlavin. Vynášeli je do kontejneru. Přitom si jeden z nich polil montérky ředidlem. Druhý v dílně vytáhl z kapsy zapalovač, škrtl jím a přiložil ho kolegovi k montérkám,“ uvedla policejní mluvčí.

Oblečení se na pracovníkovi okamžitě vzňalo. Kolegové ho následně uhasili a zavolali na místo záchranku. Muž utrpěl hluboké popáleniny na 27 procentech povrchu těla.

„Zasažen byl trup a dolní končetiny. Muž zůstal při vědomí, ale jeho stav byl vážný,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Mladík je hospitalizován na popáleninovém centru ostravské fakultní nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám